Skip to main content
Mario Lander

DE ARBEIDSMARKT IS VOORTDUREND IN BEWEGING

Interview Mario Lander, vice-voorzitter Sectorfonds Luchtvaart 

Mario Lander is directeur Verenigingszaken bij De Unie en inmiddels ruim 40 jaar werkzaam binnen de vakbeweging. In deze periode is hij al 20 jaar actief binnen de Luchtvaart. Aan de cao-tafels behartigde hij de belangen van zowel grond- als vliegend personeel, niet alleen bij luchtvaartmaatschappijen, maar ook bij afhandelaars, de techniek en catering.

“De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Digitalisering en robotisering zijn in opmars. Daarmee verandert het werk en veranderen ook de kennis, ervaring en vaardigheden van de mensen die dit werk verrichten. Als vakbond vinden wij van belang dat werknemers zo goed mogelijk ondersteund worden bij al deze ontwikkelingen.

Voor werknemers is van belang dat hun kennis en vaardigheden up-to-date zijn, niet alleen met het oog op het huidige werk en de huidige werkomgeving, maar ook met het oog op de kansen op de arbeidsmarkt in brede zin. De COVID19-crisis heeft laten zien hoe snel en abrupt de economie en arbeidsmarkt kunnen veranderen. Voor werknemers is van belang dat zij mobiel kunnen zijn op de arbeidsmarkt en ook relevant blijven voor andere werkgevers en uiteindelijk ook gezond en wel het pensioen kunnen bereiken.

Dit zijn thema’s waar de diverse subsidieregelingen betrekking op hebben. Sectorfonds Luchtvaart is het samenwerkingsverband dat deze subsidieregelingen voor organisaties in de luchtvaart toegankelijk maakt. Daar geven wij als vakbonden graag onze steun aan.”